Luděk Sobota (Eduard Baretti) - seriál Neviditelní

Luděk Sobota (Eduard Baretti) - Neviditelní

Luděk Sobota (Eduard Baretti)

Datum narození: 27.5.1943
Znamení: blíženec

Charakteritika postavy Eduarda Barettiho: Vodník z přesvědčení. Písmák, buditel a vodnické svědomí. Všem připomíná, že posláním vodníků je chránit vodu a ne s ní kšeftovat. Chce coming out a převzít zodpovědnost za vodu. Je trochu zmatkář, ale podstatné věci vidí velmi správně.

Luděk Sobota je český herec, bavič, scenárista a režisér. Od záři 2010 hrál v televizním komediálním seriálu Okresní přebor jako Václav Orel, kde zastává funkci předsedy klubu TJ Slavoj Houslice.

Vystudoval dopravní průmyslovou školu, poté absolvoval herectví na pražské DAMU. Přestože měl schopnost hrát dobře i charakterní role, jeho vlastní doménou se stala komika, především autorská, založená na vlastních textech a improvizaci. Takovouto tvorbu poznal nejprve v kolektivním tvůrčím duchu souboru Ypsilon pod vedením Jana Schmida, kde hrál od roku 1968. Do povědomí široké veřejnosti vstoupil hlavní rolí ve filmu Jáchyme, hoď ho do stroje!.

Filmografie

  • 2014 - Mazalové
  • 2014 - My 2
  • 2014 - Neviditelní
  • 2014 - V klidu a naplno
  • 2012 - Helena
  • 2012 - Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka
  • 2011 - Ivan Mládek: Jožin z bažin a další největší hity
  • 2011 - Noha 22
  • 2011 - Tajemství staré bambitky
  • 2010 - Okresní přebor
  • 2008 - Cyranův ostrov
  • 2007 - Chyťte doktora
  • 2006 - Letiště
  • 2006 - Pakárna
  • ...