Marian Roden (Biskup Láska) - seriál Neviditelní

Marian Roden (Biskup Láska) - Neviditelní

Marian Roden (Biskup Láska)

Datum narození: 31.5.1964
Znamení: blíženec

Charakteritika postavy Biskupa Lásky: „Oba chceme pokračování slibně rozjeté kariéry, pane Sikorský. Ja chci do Vatikánu, vy na Atol. Přece si to vzájemně nezkazíme!“

Marian Roden je český herec. Pochází ze staré herecké rodiny Rodenů. Vystudoval Konzervatoř Jaroslava Ježka. Spolu se svým bratrem Karlem Rodenem hraje v Divadle Komedie.

Objevil se v několika menších rolích jako např. ve filmu Oběti a vrazi, Kytice a Sklapni a zastřel mě, ale známějším se stal až díky filmu Bobule a televiznímu seriálu Letiště, kde hrál ředitele letecké společnosti.

Filmografie

  • 2014 - Dědictví aneb Kurva se neříká
  • 2014 - Reportéři a ti druzí
  • 2014 - Stopy života - Na plný úvazek
  • 2013 - Bez doteku
  • 2013 - Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů
  • 2013 - České století
  • 2013 - Hlas hrdiny
  • 2013 - Hořící keř
  • 2013 - Kulka pro Heydricha
  • 2013 - Přijde letos Ježíšek?
  • 2012 - Gympl s (r)učením omezeným
  • 2013 - Zítra
  • 2013 - Život je ples
  • 2011 - Hotel
  • ...