Jaromír Dulava (Otec Voda) - seriál Neviditelní

Jaromír Dulava (Otec Voda) - Neviditelní

Jaromír Dulava (Otec Voda)

Datum narození: 18.12.1960
Znamení: střelec

Charakteritika postavy Otce Vody: „Zatracen buď Herodes a zatracena Salome a jejich potomkům budeme se mstít a topiti je po všechny dny až do velkého soudu. Kámen.“ Vodnický kněz, budoucí aquabiskup.

Jaromír Dulava je český herec. Ve filmu je nejvíce znám díky svému účinkování ve snímcích Černí baroni a Stůj, nebo se netrefím či v televizním seriálu Místo nahoře.

Od dětství vyrůstal ve slezské vesnici Hnojník. Vystudoval brněnskou konzervatoř, kterou absolvoval v roce 1983. Už během tohoto studia hrál v Divadle Husa na provázku, následně v něm působil do roku 1988. V roce 1990 se stal členem Činoherního klubu v Praze. Zde hrál např. ve hrách Kosmické jaro, Letní byt či Sex noci svatojánské

Filmografie

  • 2014 - Černé jako smola
  • 2014 - Dědictví aneb Kurva se neříká
  • 2013 - České století
  • 2013 - Sanitka 2
  • 2013 - Sebemilenec
  • 2012 - Dámský krejčí
  • 2012 - Modrý drak
  • 2012 - Nejlepší Bakaláři
  • 2012 - Vánoční hvězda
  • 2011 - Čapkovy kapsy
  • 2011 - O mé rodině a jiných mrtvolách
  • 2011 - Saxána a Lexikon kouzel
  • 2011 - Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová
  • 2011 - Sráči
  • 2010 - Ach, ty vraždy!
  • ...