Kristýna Liška Boková (Johana Baretti) - seriál Neviditelní

Kristýna Liška Boková (Johana Baretti) - Neviditelní

Kristýna Liška Boková (Johana Baretti)

Datum narození: 23.7.1981
Znamení: lev

Charakteritika postavy Johany Baretti: Matka je kdesi na útěku, otec – aspoň jak se zdá – Eduard. Kdyby nebyla vodnicí, byla by úplně normální holkou.

Kristýna Liška Boková je česká herečka a tanečnice. Svůj filmový debut zaznamenala ve filmu Horem pádem v roce 2004 a mezi její výrazné role patří například postava učitelky Lenky Pivoňkové ve filmu Občanský průkaz z roku 2010.

Narodila se v Hradci Králové do rodiny disidentů Johna Boka a jeho manželky Jitky. Studovala na taneční konzervatoři v Praze, avšak studia nedokončila. Tanci se však věnovala i poté, a to v pražském Duncan centru a v New Yorku. Účinkovala v několika divadlech, konkrétně v HaDivadle a v divadle Bárka a mimo to sama vytvořila několik vlastních představení. Mladší sestrou je Jenovéfa Boková. Do roku 2013 byla vdaná za herce Pavla Lišku, se kterým má syna Šimona Samuela.

Filmografie

  • 2014 - Krok do tmy
  • 2014 - Neviditelní
  • 2014 - Reportéři a ti druzí
  • 2012 - Martin a Venuše
  • 2012 - Polski film
  • 2010 - Holka 180
  • 2010 - Jseš mrtvej, tak nebreč
  • 2010 - Občanský průkaz
  • 2009 - Ocas ještěrky
  • 2007 - Medvídek
  • 2006 - Ábelův černý pes
  • 2006 - Láska
  • 2006 - Obsluhoval jsem anglického krále
  • 2004 - Horem pádem
  • ...